Het gezicht achter Little Glory

Ik ben Patty Beikes (geboren in Delfzijl, getogen in Lemmer) en woonachtig op een mooie woonboerderij in de Gelderse Achterhoek in een klein dorpje genaamd Netterden.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam op een onderwijsinstelling, maar in mijn vrije tijd gaat het overgrote deel van de tijd naar mijn Russische Toy's, de verbouwing van de boerderij en de in- en verkoop van Hannoveranen (sportpaarden afkomstig uit Duitsland).


Het begin van

Little Glory

In 2019 heeft Bruce, onze eerste Russische Toy, onze harten gestolen en vanaf dat moment is onze liefde voor het ras zich verder, en verder, en nog eens verder, gaan ontwikkelen. Een logisch gevolg was dus ook de komst van Rotya; een prachtige, lieve teef. Bruce en Rotya waren de de aanleiding tot het oprichten van Little Glory.


Little Glory is uitgegroeid tot een hobby waar wij veel voldoening en plezier uithalen. Dit betekende echter dat we keuzes moesten gaan maken. Wij zijn onder andere beiden parttime gaan werken om meer vrije tijd te hebben, tijd die wij graag besteden aan het samenzijn met onze honden.  


De visie van

Little Glory

Om geschikte ouderdiercombinaties te kunnen maken spenderen wij veel tijd en energie in het vergaren van kennis en kunde. Dit in combinatie met een diepgaande passie voor het ras en onze ambitieuze doelen, zorgt ervoor dat landsgrenzen en afstanden er niet toe doen als wij besluiten een teef en reu te combineren. Het samenbrengen van een teef en reu is bij ons het gevolg van een lange periode van onderzoek en afstemming in combinatie met veel liefde voor het ras en onze honden, geduld, inspanning, gezondheid en (het steeds opdoen van nieuwe) kennis. 

Het ras is helaas gebonden aan een kleine genenpoel. Daarom is het uitvoeren van een deugdelijke voorbereidende fase van essentieel belang. Een van onze vele (ambitieuze) doelen met betrekking tot het ras zijn daarom dan ook het gezond houden, vernieuwen en uitbreiden van de genenpoel. Daarnaast is een deel van onze visie uiteraard vastgelegd in een fokregelement vanuit de rasvereniging en de rasstandaard, maar daarnaast is er natuurlijk nog ruimte voor enige subjectiviteit. 

Naast de gezondheidsonderzoeken doen wij ook te allen tijde onderzoek naar de voorgaande generaties van de ouderdiercombinaties om na te gaan in hoeverre bijvoorbeeld ziektes zich hebben geopenbaard. Door ons te verdiepen in de voorgaande generaties binnen een bloedlijn kunnen wij ook achterhalen wat de ouderdieren vererven als het gaat om aspecten zoals bouw, karakter en gangwerk. Dit zijn echter slechts enkele punten die bij ons de revue passeren alvorens wij besluiten een ouderdiercombinatie uit te voeren. Er zijn uiteraard nog meer aspecten die naar onze mening van belang zijn bij het maken van combinaties, maar het is een feit dat verantwoord fokken een lastige puzzel is. Het is echter voor ons als fokker van belang om eerst deze puzzel op te lossen eer wij een reu en teef samenbrengen.


PATTY 

"

" Een nadenkende, eigenwijze, draadkrachtige doener met ambitieuze dromen. "


ONS MOTTO

Streef naar progressie, niet naar perfectie.


LITTLE GLORY SINDS

Sinds 26 november 2019


FACTS AND FIGURES

Sinds 2019 hebben wij 5 Russische Toy's.


Uitspraken over

Little Glory

"

"Je mag trots zijn op jezelf, want je hebt er zoveel liefde ingestoken. Een mooiere start hadden de pups niet kunnen krijgen!"


EIGENAREN VAN 

LITTLE GLORY MAD MURDOCK

"

"We zijn blij dat de spannende zoektocht naar onze nieuwe huisgenoot zo voorspoedig en succesvol is verlopen. Romi is voor ons echt de hoofdprijs!"


EIGENAREN VAN 

ROMANCE DIVINE MANOUNE

"

"Ik vind de manier waarop je de pups voorbereidt op de grote wereld en hun nieuwe baasjes echt geweldig. Complimenten voor jou!."


EIGENAREN VAN 

LITTLE GLORY BATTLE ROYALE

"

"We prijzen ons gelukkig dat we een pup hebben ,mogen krijgen uit zo'n liefdevol nest."


EIGENAREN VAN 

LITTLE GLORY BRIGHT LIGHT